O nama

Modelarija PIB extra d.o.o. je tvrtka na sjeveru Hrvatske koja se bavi izradom modela za ljevaonice (njem. Giessereimodellbau, eng. Foundry pattern production company). Osnovana je 1993. godine. Vlasnici modelarije PIB extra d.o.o. su Biserka Ivan Petek. Sjedište i proizvodni pogon tvrtke nalaze se u naselju Štefanec, u gospodarskoj zoni, 4 kilometra udaljenoj od Čakovca, u Međimurskoj županiji. Proizvodni program obuhvaća sve vrste modela i jezgrenika za ručno i strojno kalupiranje (drveni, metalni, plastični, EPS) prema svim ljevačkim procesima koji se danas koriste u strojogradnji, brodogradnji i energetici. Kako bismo izašli ususret potrebama tržišta, sve proizvode izrađujemo prema standardima kvalitete DIN EN 12890. Ciljano tržište su nam industrija energije (kućišta plinskih i parnih turbina, dijelovi vjetroelektrana), valjaonice, brodogradnja, distribucija fluida (ventili, pumpe) te opća strojogradnja.

Više o nama

KONKURENTSKA PREDNOST

Najveća prednost naspram konkurencije su ekstremno kratki rokovi isporuke kvalitetnih proizvoda s konkurentnim cijenama. To omogućuje fleksibilna i mlada ekipa koja radi u tri smjene, kako bismo tržištu pružili ono što drugi ne mogu – ekstremno kratke rokove isporuke, kvalitetan proizvod i konkurentne cijene. Modelarija PIB extra d.o.o. je 100%-tni izvoznik, s glavninom kupaca u zemljama EU-a, uglavnom u Njemačkoj, Austriji, Italiji. Uspješnom marketinškom kampanjom probili smo se na skandinavsko tržište te tržišta van Europe, kao što su SAD, Kanada i Ujedinjeni Arapski Emirati. Naša tvrtka s ponosom posjeduje dva važna ISO certifikata – ISO 9001:2015, koji potvrđuje našu posvećenost kvaliteti u pružanju proizvoda/usluga, te ISO 14001:2015, koji svjedoči o našoj predanosti održivosti i brizi za okoliš.

Dedal

Povijest

Modelarija PIB extra d.o.o. osnovana je 1993. godine, vlasnici tvrtke su Biserka i Ivan Petek. Prvi proizvodni pogon bio je smješten u podrumu obiteljske kuće, na površini od 100m2. Nakon toga, 2000. godine izgrađen je prvi veći proizvodni pogon površine 800m2, na lokaciji Braće Radića 67, Štefanec. S vremenom je taj pogon postao premali za nagli rast tvrtke pa se 2008. godine započelo s izgradnjom drugog, puno većeg. Novi proizvodni pogon, veličine 3.200m2, s mosnom dizalicom nosivosti osam tona bio je specijaliziran za izradu velikih modela. Nakon toga, ukupna proizvodna površina obiju pogona iznosila je 4.200m2.

Uspješnom marketinškom kampanjom te širenjem na nova tržišta, modelarija PIB extra d.o.o. 2014. započela je s najvećom investicijom, vezanom uz proširenje proizvodnih pogona i nabavu opreme koja je završena u ljeto 2015. godine. Tom investicijom izgrađene su novi proizvodni pogoni i uredski prostori površine 11.000m2 te sad ukupna površina natkrivenog prostora iznosi 15.200m2Kompletna površina u vlasništvu je PIB extra d.o.o.-a, iznosi 80.000m2.

Tvrtka se orijentirala na izvozne poslove. Na europskom tržištu prepoznali su, i još uvijek vrlo cijene, napore, kvalitetu i konzistentnost ove tvrtke. Danas je poduzeće PIB extra respektabilno europsko poduzeće.

Tim ljudi

U PIB extra d.o.o.-u zaista vjerujemo da su ljudi naš najvrjedniji resurs. Trenutno PIB extra d.o.o. upošljava preko 220 djelatnika.

 Tehnička služba sastoji se od 25 tehnologa koji imaju potrebna znanja za sve vrste pripreme proizvodnih procesa. Tehnička služba radi u dvije smjene te su tehnolozi 16 sati dnevno dostupni za tehnička pitanja i razvoj proizvoda. Tvrtka je prošla put od tradicionalnih načina izrade modela prema računalnim CAD/CAM procesima izrade proizvoda preko 2D crteža (AUTOCAD) do 3D modeliranja (SOLIDWORKS) i obrade dijelova na CNC strojevima, uz korištenje naprednih CAM alata (DEPO CAM, Siemens NX).

Na grafikonu je vidljiv rast broja zaposlenih u modelariji PIB extra d.o.o.

Proizvodni prostor

Production area

Broj djelatnika

Employees